fatete dinti

Specificatii fatete dinti Edelweiss

AVANTAJE
  • Tratament intr-o singura sedinta
  • Minim invaziv
  • Aspect natural
  • Rezistente
  • Biocompatibile
  • Antibacteriene
  • Economice
  • Fara anestezie
INDICATII
  • Restaurari anterioare si posterioare
  • Decolorari dentare
  • Modificari anatomice ale coroanelor dentare
  • Diastema (spatii intre dinti)
  • Eroziuni ale smaltului si dentinei dentare
  • Atritia dentara
  • Fatete dinti personalizate
  • Acoperiri de coroane
  • Coroane si punti dentare
  • Cresterea dimensiunii verticale
  • Restaurari semi-directe si indirecte

Sistem UNIC de fatete dinti hibride ale smaltului dentar pentru restaurari anterioare si posterioare
Datorita metodei unice de fabricare prin sinterizare laser, fatetele translucide pentru portiunea externa si ocluzala a smaltului dentar (VENEER & OCCLUSIONVD) se remarca prin structura lor anorganica din compozit densificat, avand suprafata vitrificata asemanator ceramicii.
Fatete dinti VENEER si OCCLUSIONVD reprezinta fundamentul restaurarilor unidentare sau complete, precum si pentru cresterea inaltimii in zona posterioara a dintilor. Datorita acestor aspecte, se pot obtine ghidaje corespunzatoare in miscarea mandibulei prin folosirea fatetelor Edelweiss VENEER.

Fatete dinti Edelweiss : Diferenta consta in similaritatea cu natura!

In clinica noastra beneficiem de serviciile unui laborator, specializat in realizarea tratamentelor cu fatete dinti Edelweiss, care realizeaza lucrarile in baza specificatiilor specialistilor nostri.

Intrebari frecvente

Te-ai privit vreodata in oglinda si ai simtit ca ceva nu este in regula in ceea ce priveste zambetul si dintii tai? Multi oameni constientizeaza faptul ca exista “ceva’ ce poate fi imbunatatit la zambetul lor, dar nu pot spune exact ce anume.

Ca si specialisti pregatiti in acest domeniu, stim exact ce anume sa verificam, iar unele dintre lucrurile descoperite te vor surprinde. De exemplu, multi dintre pacientii nostri au descoperit ca aplicarea fatetelor le-a oferit mai mult decat doar niste “dinti albi si frumosi” – fatetele au “intins” pielea, buzele si muschii zambetului. Seamana cu un “Face-lift dentar”.

Iti putem explica modul in care, datorita varstei, dintii se tocesc, se abrazeaza si pot incepe sa se inghesuie. Dintii sunt niste structuri care se regasesc intre buze, muschi si piele, astfel incat acestea se vor rida ori se vor “lasa” atunci cand suportul dentar dispare. Prin restaurarea suportului dentar prin intermediul fatetelor, vei putea observa o imbunatatire semnificativa a intregului zambet.

Modificarile de culoare ale dintilor pot fi datorate unor pete, varstei sau actiunii unor agenti chimici. Unele dintre cele mai frecvente cauze ale modificarilor coloristice sunt: medicamentele, cafeaua, ceaiul si tigarile.  De asemenea, factorul genetic joaca un rol in stabilirea culorii dentare.

Foarte adesea oamenii au dintii imperfecti, fie cu forme anormale, ciobiti, inghesuiti, cu mici denivelari ori cu dimensiuni inadecvate, ceea ce creeaza un aspect inestetic. Pentru a corecta aceste aspecte, se pot utiliza fatete dentare ceramice ce pot fi o solutie pentru asemenea neregularitati si confera un zambet placut si de lunga durata. Acestea sunt aplicate peste dintii frontali pentru a modifica culoarea/forma dintilor.

In cele mai multe cazuri, daca dintii sunt inca sanatosi, prezentand doar forme anormale (cu mici denivelari sau cu dimensiuni inadecvate) ori au culoarea modificata, aproape toti pacientii pot beneficia de tratament prin intermediul fatetelor dentare.

Dintii sunt preparati minimal pentru fatete, permitand adaugarea ulterioara a acestora prin cimentare. Fatetele sunt subtiri precum lentilele de contact, necesitand in mod obisnuit o reducere dentara de 0.5 mm – 1.0 mm. Daca se doreste o schimbare majora, poate fi necesara o slefuire de 1.0 mm – 2.0 mm. Va fi realizata o matrice a dintilor ce va ajuta la modelarea ulterioara a fatetelor. Vor fi pozitionate fatetele temporare si purtate pana cand fatetele permanente vor fi gata. In timpul purtarii fatetelor temporare, consulta-te cu medicul dentist in legatura cu orice modificari sau schimbari pe care doresti sa le faci, in ceea ce priveste forma sau dimensiunea. Aceste schimbari se vor transmite la fatelele permanente. De aceea, este foarte important sa existe o buna comunicare intre tine si medicul dentist pentru dobandirea noului zambet pe care il astepti.

Medicul dentist va verifica adaptarea fatetelor pentru o imbinare perfecta si va studia nuanta/culoarea dorita. Culoarea nu poate fi modificata dupa ce fatetele au aderat la suprafata dintilor tai. Dintele este apoi curatat cu substante chimice pentru a creste rezistenta si aderenta. In momentul in care adezivul patrunde intre fateta si dinte, un fascicul de lumina va fi utilizat pentru a intari adezivul/cimentul.

In momentul in care iei in considerare fatetele dentare, o intrebare comuna se refera la cat de albe ar trebui sa fie acestea. Acestea trebuie sa se incadreze cat mai bine intre dintii naturali existenti. In cazul in care iei in calcul sa faci o albire dentara pentru a obtine o nuanta mai deschisa a lucrarilor, trebuie sa stii ca fatetele nu se vor modifica coloristic, in timp ce dintii naturali se mai pot inchide fata de nuantele obtinute initial. Din acest motiv, este necesara reluarea procedurii de albire. Medicul dentist va putea realiza fatetele dupa acea culoare. Dintii nu sunt, desigur, monocromatici, astfel incat se foloseste mai mult de o culoare pentru crearea unui aspect foarte natural. Aceasta variatie de culori este importanta pentru a evita realizarea unir dinti care pot arata fals sau artificial. Textura suprafetei este de asemenea foarte importanta, ajuta la raspandirea reflectiilor de lumina si face coroana sau fateta sa arate mai natural.

Nu exista un sistem standard de masurare si determinare a culorii dentare. Cel mai cunoscut si mai folosit este, sistemul VITA. Cheia de culori a acestui sistem imparte culorile dentare in 4 nuante de baza:

  • A (rosu maroniu)
  • B (galben rosiatic)
  • C (gri)
  • D (gri rosiatic).

In grupa A exista 5 nivele de luminozitate. Grupele B, C si D au, fiecare, cate 4 nivele.

Nu toti dintii au aceeasi culoare naturala. Dintii frontali sunt mai deschisi (caninii mai inchisi decat incisivii, iar incisivii laterali mai deschisi decat incisivii centrali) decat dintii laterali (premolari si molari). Scopul nostru este de a obtine nivelul optim individual de “alb”, mentinand aspectul natural.

Cei mai multi dentisti iti vor arata o cheie de culori (asemenea celei mentionate – Vita Shade Guide) din care va trebui sa alegi o nuanta. Retine ca in cazul unui medic dentist cu specializare in cosmetica dentara, acesta reprezinta doar un punct de plecare. In determinarea culorii dintilor trebuie luate in considerare si alte aspecte, cum ar fi culoarea pielii, a ochilor, a parului, aspectul general si culoarea dintilor naturali restanti. Specialistii nostri iti vor sta permanent alaturi pentru a te ajuta sa alegi o nuanta adecvata si sa obtii un zambet atragator, asa cum iti doresti.

Fatetele dentare costa intre 200 – 300 Euro per dinte si necesita doua vizite la medicul dentist, la o saptamana sau doua distanta. Fatetele dentare prefabricate sau produse in laborator ofera o longevitate mai mare decat cele de compozit, realizate in mod direct in cabinet.

Fatetele dentare compozite realizate in cabinet costa semnificativ mai putin, intre 250 si 400 lei, dar rezista in mod normal mai putin decat in cazul celor prefabricate sau produse in laborator.