OBTINE ZAMBETUL PERFECT
CERE O PROGRAMARE ACUM!
PROGRAMARE
Un zambet frumos in timp record

Oricine decide sa isi puna un aparat dentar fix pentru a avea un zambet frumos si dinti sanatosi. Aceasta poate fi o cale dificila. Exista o “scurtatura” – folosind bracketurile autoligaturante si autoactivante. Utilizand aceste bracketuri de ultima generatie si tehnica PDS se poate grabi tratamentul.

Tehnica Roncone PDS (Physio Dynamic System)

Tehnica Roncone PDS (Physio Dynamic System) consta in 6 pasi specifici care sunt urmati in ordine:
1. Obtinerea relaxarii musculare depline a capului, gatului si fetei. Acest lucru este absolut esential. Nu se realizeaza nicidecum prin folosirea unor dispozitive pulsatorii sau de electromiografie. Este relative usor de obtinut.
2. Un examen diagnostic exceptional folosind metoda “checklist” si atentie deosebita acordata celor “12 Elemente Diagnostice”.
3. Bracketurile autoligaturante (autoactivante) avand prescriptia PDS pentru o maxima eficienta.
4. Aplicare precisa a bracketurilor.
5. Doua sau trei etape distincte de tratament. Cunoasterea momentului in care tratamentul este cu adevarat finalizat reduce dramatic posibilitatea recidivelor.
6. Finisarea cazului dupa finalizarea tratamentului pentru obtinerea functionalitatii si esteticii superioare.

Ce inseamna bracketuri autoligaturante / autoactivante?

In principal, aparatele dentare fixe sunt compuse din asa-numitele bracketuri, care sunt aplicate pe dinti, si din arcurile care misca dintii in pozitia dorita prin aplicarea presiunii. La bracketurile standard, arcul este fixat cu ajutorul unor ligaturi elastice sau metalice. Ligaturile se comporta ca niste noduri, iar arcul nu mai aluneca usor in slotului bracketului. Acesta are un efect negativ asupra transferului de forte. Bracketurile autoligaturante nu necesita prindere cu ligaturi. O clapeta mica din metal inchide arcul in interiorul bracketului, fara sa-l tina strans. Acest tip de bracketuri practic se activeaza singure. Nu iti vei mai putea asorta culoarea ligaturilor cu hainele, dar vei castiga un timp mai scurt de tratament si un zambet frumos mai rapid. :)

Beneficii pentru pacient

1. Perioada de tratament mai scurta
Frictiunea redusa a arcului favorizeaza transmiterea mai usoara a fortelor catre dinti si scurtarea semnificativa a duratei de tratament
2. Intervalul intre doua controale este de 8-14 saptamani
Sunt necesare mai putine programari deoarece nu exista ligaturi care trebuie sa fie inlocuite
3. Sedintele de control mai scurte
Durata unei sedinte este mai scurta decat in cazul bracketurilor clasice datorita simplitatii si rapiditatii cu care se schimba arcul
4. Mai putina durere
Nu folosim arcuri de otel, astfel incat nu va durea la fel de mult. De asemenea, se reduce senzatia de “strangere”, deorece arcurile transmit forte mici catre dinti. Bracketurile sunt mai confortabile, neavand margini si colturi ascutite
5. Mai putine extractii
Daca Faza 1 de tratament se face conform tehnicii noastre, atunci in Faza 2 doar cca 2% dintre pacienti ar putea avea nevoie de extractii
6. Nu mai folosim Headgear
Mai confortabil si mai putin dureros pentru pacienti
7. Igienic
Aparatul este usor de ingrijit deoarece nu exista ligaturi care pot acoperi resturile

De ce bracketurile autoligaturante (autoactivante) fac tratamentul mai rapid si mai placut?

Arcul aluneca mai usor prin bracketurile autoactivante, datorita frictiunii reduse. Acest lucru duce la rezultate mai rapide decat in cazul bracketurilor standard. Dintii se muta cu ajutorul unor forte reduse, care produc mai putina durere pacientului. Acest lucru transforma tratamentul intr-o experienta placuta.
Pentru a adauga un plus de confort, toate unghiurile si marginile bracketului sunt rotunjite optim. Clapeta poate fi deschisa si inschisa rapid. In acest mod vei pierde mai putin timp pe scaun la medicul ortodont. Clapeta metalica are o durata de viata mai lunga decat ligaturile normale, care trebuie inlocuite in mod regulat. Numarul de programari la medicul ortodont va fi considerabil redus.

Estetic si igienic

Corpul bracketului este relativ mic si este produs dintr-o singura bucata de metal, printr-un proces elaborat de injectie. Astfel se evita lipiturile urate, care ar putea retine bacterii. Ligaturile clasice nu sunt necesare, datorita clapetei montate separat. Acest lucru face curatarea usoara si imbunatateste igiena orala.

Aparatul cu bracketuri autoligaturante exista atat in varianta metalica, cu bracketurile BioQuick (https://www.forestadent.com/en-en/applications/prescriptions/produktdetail/bioquick/), cat si in varianta ceramica, cu bracketurile QuicKlear (https://www.forestadent.com/en-en/products/brackets/produktdetail/quicklear-iii/)