Aparatul dentar din “safir” este, de fapt, fabricat din alumina monocristalina, care este o ceramica speciala. Bracketurile transparente sunt acceptate de catre pacienti si medici pentru abilitatea lor de a “masca” purtarea unui aparat dentar fix. Proprietatile acestor bracketuri le fac aproape invizibile, de aceea sunt mai atractive pentru pacientii adulti, care considera aparatele dentare fizionomice, transparente sau invizibile a fi mai atractive decat bracketurile metalice vizibile.

Avantajele bracketurilor transparente din “safir”

Cel mai intalnit motiv pentru care pacientii aleg bracketurile din “safir” este factorul estetic. Ele sunt transparente precum cristalul si, practic, nu se vad pe dinti. Daca dintii unui pacient sunt foarte albi, bracketurile vor parea ca dispar. Aceste bracketuri invizibile oferite pacientilor de catre Clarodent, asigura un nivel crescut de siguranta si incredere in sine datorita aspectului translucid al materialului. In plus, acceptarea bracketurilor ceramice de catre pacienti a fost fara precedent in practica ortdodontiei si a contribuit semnificativ la extinderea si dezvoltarea modalitatilor terapeutice ale ortodontiei contemporane.

Dezavantajele bracketurilor transparente din “safir”

Desi estetica este un avantaj evident al bracketurilor din “safir”, acestea au si o serie de dezavantaje, cum ar fi fragilitatea ridicata si susceptibilitatea crescuta la fracturare, in comparatie cu bracketurile metalice. Cu toate acestea, diferenta dintre ele este neglijabila. Combinatia dintre duritatea si fragilitatea bracketurilor din safir si forta crescuta de adeziune conduce la aparitia micilor probleme de fracturare. Totodata, frictiunea creste putin in cazul bracketurilor transparente. Frictiunea ridicata este datorata rugozitatii suprafetei bracketului, care incetineste alunecarea arcului prin bracket.

Bracketurile din “safir” si ceramica sunt folosite in tratamentele ortodontice estetice. Cu toate acestea, “safirul” transparent ofera o estetica superioara si nu produce pete pe dintii pacientilor. Acest fapt se datoreaza aspectului lor translucid, spre deosebire de bracketurile ceramice care sunt de culoare alba.

Aparatul dentar din “safir” trebuie purtat intre 18 si 24 de luni, in functie de dificultatea cazului fiecarui pacient. La Clarodent aplicarea bracketurilor din “safir” are un cost special incepand cu 111 euro pe luna daca se opteaza pentru plata lunara.

Designul fiecarui bracket din “safir”, in timpul tratamentelor ortodontice la Clarodent, se potriveste perfect cu forma dintilor. Medicii nostri ortodonti va recomanda bracketurile din “safir” datorita calitatii ridicate si a preturilor accesibile.