Aparatul dentar poate fi o solutie pentru sanatatea dentara, indiferent de varsta?

Aparatul dentar - o solutie pentru sanatatea dentara

In ultimii ani, s-a inregistrat o crestere a numarului pacientilor adulti cu probleme ortodontice. De fapt, astazi, doi din cinci pacienti sunt adulti. Este important de retinut ca aceste probleme pot fi tratate cu succes la orice varsta, atat la adulti, cat si la copii. Fortele ortodontice deplaseaza dintii indiferent de varsta, dar tratamentul in cazul adultilor poate avea anumite particularitati.

Exista mai multi factori care pot complica tratamentul ortodontic. De exemplu, lipsa dezvoltarii maxilarelor, care implica abordari diferite ale tratamentului, in cazul adultilor. De aceea, consultatia oferita de medicul ortodont este esentiala. In cazul adultilor, tratamentul ortodontic poate constitui doar o parte din intregul plan de tratament. Coordonarea perfecta intre medicul ortodont, chirurg, parodontolog, endodont si medicul stomatolog generalist asigura realizarea corecta a planului de tratament.

Care sunt problemele care pot aparea in tratamentul ortodontic la adulti?
Discrepantele si lipsa de crestere ale maxilarelor
Maxilarul si mandibula pot prezenta discrepante de crestere, de latime sau lungime. Acestea se pot manifesta prin dezvoltarea excesiva sau insuficienta a unuia sau ambelor maxilare.

Boala parodontala.
Cei mai multi pacienti nu stiu ca sufera de o boala a tesuturilor de sustinere ale dintilor (gingie, os) deoarece aceasta se manifesta printr-o durere extrem de redusa sau chiar inexistenta. Vestea buna este ca dintii corect aliniati sunt mai putin expusi bolii parodontale. Tratamentul specific acestei boli poate fi aplicat inainte, in timpul sau chiar dupa tratamentul ortodontic.

Dintii tociti, afectati sau dintii lipsa.
Acesti dinti pot crea dificultati in tratamentul ortodontic. Dintii se pot toci in mod gradual, isi pot modifica pozitia, putand fi restaurati doar dupa un tratament riguros. Dintii distrusi sau tociti nu au un aspect placut, iar functia lor nu mai este deplina. Chiar si dupa tratamentul ortodontic, poate fi nevoie de refacerea lor de catre medicul stomatolog. Spatiile suplimentare rezultate prin lipsa dintilor care nu sunt inlocuiti, pot provoca o inclinare progresiva si rotatia celorlalti dinti. Acest lucru afecteaza muscatura, ingreuneaza tratamentul si poate duce la probleme parodontale.

Dr. Delia Tigoiu, singurul medic ortodont din Romania, specializat in SUA, de la Clinica Clarodent, explica cum functioneaza tratamentul ortodontic si care este durata recomandata
Prin tratament ortodontic se pot obtine modificari exceptionale ale zambetului, o sanatate orala mult imbunatatita, dinti sanatosi si o calitate crescuta a vietii pentru multi pacienti de varste diferite. In mod obisnuit, un tratament ortodontic dureaza intre 18 si 24 de luni. Durata intregului tratament poate fi mai mare in cazul in care tratamentul este unul complicat sau daca pacientul nu urmeaza instructiunile medicului ortodont.

 

Pentru ca tratamentul ortodontic reprezinta o investitie pentru toata viata, la Clarodent am conceput special pentru tine un pachet financiar care sa iti prezinte costul integral al tratamentului de la bun inceput, denumit ORTHO All Inclusive®. In completarea acestuia vine si certificatul de garantie ORTHO Lifetime Guarantee® care sustine profesionalismul cu care tratam fiecare caz in parte, precum si calitatea materialelor pe care le folosim.

 

* Articolul a fost publicat in revista Blue Air, numarul 25 (februarie – martie 2015).

Copilul meu are nevoie de aparat dentar?

Copilul meu are nevoie de aparat dentar

Problemele ortodontice pot fi prevenite? Afla mai multe detalii despre cauzele acestora si modul in care pot fi tratate.

Studiile arata ca aproape 70% dintre copii cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani au nevoie de tratament ortodontic. Vizita la specialistul in ordontie devine astfel esentiala, deoarece tratamentul precoce duce la corectarea mai usoara a problemelor ortodontice. In plus, netratarea la timp poate avea drept consecinte proceduri mai complexe, de lunga durata, sau chiar interventii chirurgicale. AAO (American Association of Orthodontics) recomanda efectuarea unei evaluari ortodontice pana la varsta de 7 ani.

“Unii copii pot avea nevoie de o evaluare ortodontica inca de la varsta de 5 sau 6 ani. Chiar daca tratamentul este putin obisnuit la aceasta varsta, pot fi indicate cateva tratamente preventive”, recomanda Dr. Delia Tigoiu, singurul medic ortodont din Romania, specializat in SUA, de la Clinica Clarodent.

Cum stim cand trebuie sa ducem copilul la ortodont

Nu este intotdeauna usor pentru parinti sa-si dea seama daca cei mici au o problema ortodontica.

Iata cateva semne care pot indica necesitatea unei examinari ortodontice:
– Pierderea timpurie sau intarziata a dintilor de lapte
– Dificultati la masticatie sau in muscatura
– Respiratia pe gura (orala)
– Sugerea degetelor
– Inghesuirea, pozitia anormala sau blocajele dintilor
– Maxilarele care se misca ori produc sunete
– Muscarea obrazului sau a palatului
– Contactul anormal al dintilor sau lipsa contactului
Maxilarele si dintii nu sunt proportionale cu restul fetei
Avantajul descoperirii timpurii a unei afectiuni ortodontice consta in faptul ca anumite probleme sunt mai usor de tratat daca sunt identificate si tratate din timp.
Chiar daca se identifica o problema, exista sanse ca medicul ortodont sa decida ca este posibil sa se astepte dezvoltarea copilului si sa se faca doar vizite regulate inainte de a decide interventia, intrucat dintii definitivi vor erupe si maxilarele se vor dezvolta.

Pentru ca tratamentul ortodontic reprezinta o investitie pentru toata viata, la Clarodent am conceput special pentru tine un pachet financiar care sa iti prezinte costul integral al tratamentului de la bun inceput, denumit ORTHO All Inclusive®. In completarea acestuia vine si ceritificatul de garantie ORTHO Lifetime Guarantee® care sustine profesionalismul cu care tratam fiecare caz in parte, precum si calitatea materialelor pe care le folosim.

 

*  Articolul a fost publicat in revista Blue Air, numarul 24 (decembrie 2014 – ianuarie 2015).

Prima editie a Serilor Totul despre Mame

“Creșterea copiilor este unul dintre aceste lucruri și acest fapt a fost cu atât mai evident vineri seara când, în plin cod portocaliu, Librăria Humanitas de la Cișmigiu s-a umplut de părinți buni, dornici să fie părinți și mai buni. Cu ocazia primei ediții a Serilor TDM (despre care veți auzi multe lucruri bune și anul viitor!), Otilia Mantelers ne-a readus aminte puterile vindecătoare ale jocului, iar dezvăluirea misterelor ortodonției de către prietenii noștri de la Clarodent a făcut aparatul dentar să pară un posibil bun prieten.”

 

Mai multe detalii despre eveniment puteti afla pe site-ul Totuldespremame.ro. 

Ev-Totul-despre-mame
clarodent

OBTINE ZAMBETUL PERFECT
CERE O PROGRAMARE ACUM!
PROGRAMARE