alignere

Aparatele dentare fixe (metalic sau ceramic) reprezinta varianta standard de corectare a anomaliilor dentare, dar foarte multi adulti prefera o varianta estetica, mai putin vizibila. Acest tip de aparat vine in intampinarea pacientilor care tin foarte mult la aspectul estetic prin faptul ca nu este vizibil.

Alinierea dintilor prin gutiere elastice, de ce mai inalta calitate, reprezinta o solutie importanta de tratament in ortodontia moderna. Acest concept s-a dovedit plin de succes, mai ales in cazul adultilor. Ofera rezultate optime ale tratamentului, precum si un nivel foarte ridicat de confort.

Un zambet atractiv, plin de incredere

Confectionate dintr-un material transparent, alignerele sunt aproape invizibile, astfel incat poti vorbi si rade pe perioada tratamentului, fara nicio grija.

Acestea garanteaza un confort sporit – ca si cand nu le-ai avea!

Ce o sa observi cand le vei purta: gutierele sunt netede si confortabile pentru ca nu necesita bracketuri sau arcuri. Pur si simplu indepartezi gutierele fara efort atunci cand mananci, te speli pe dinti sau cand vrei sa efectuezi igiena lor.

Alignere : Avantaje
 • Eficient: tratamentul cu alignere va oferi rezultate optime si precise, intr-o perioada scurta de timp.
 • Rentabil: in multe cazuri, acest tratament este mai accesibil ca pret decat alte optiuni de tratament folosite pentru alinierea dintilor.
 • Igienic: se recomanda utilizarea pudrei de curatare CETRON pentru a igieniza gutierele. Cereti acest produs medicului ortodont.
 • Mobilizabil: gutierele pot fi aplicate si indepartate usor si rapid in orice moment (exemplu: atunci cand mananci sau iti cureti dintii).
 • Transparent: fiind aproape invizibile, poti vorbi si rade fara probleme.
 • Confortabil: gutierele sunt netede, fara bracketuri sau arcuri.

Exista o gama larga de situatii in care se recomanda alignerele.

 

 

 

Sistemul

Vei purta 1 gutiera, ce confera o adaptare treptata a dintilor la fortele exercitate. Dintii tai vor fi aliniati eficient, cu un confort extraordinar.

 

 
Etapele pentru obtinerea rezultatului ideal
 1. Consultatia
  Discuta cu medicul ortodont si afla daca alignerele sunt solutia de tratament indicata pentru tine.
 2. Amprentele
  Amprentele luate pentru arcadele superioara si inferioara reprezinta baza stabilirii planului de tratament.
 3. Realizarea alignerelor
  Producerea computerizata a gutierei se realizeaza intr-un laborator specializat. Va fi confectionata cu precizie, special pentru tine.
 4. Tratamentul
  Medicul tau ortodont va monitoriza progresul tratamentului la intervale regulate de timp. Pentru obtinerea celor mai bune rezultate se vor lua noi amprente pe parcursul tratamentului pentru confectionarea unei noi gutiere.
Intrebari frecvente

Pentru a afla mai multe detalii trebuie sa te programezi la o consultatie la Dr. Delia Tigoiu – Specialist Ortodont (Programeaza-te aici). Dupa ce ai agreat detaliile discutate, se va lua o amprenta speciala a dintilor si se va trimite catre un laborator digital de ortodontie. Aici se va incepe simularea tratamentului, iar specialistul ortodont decide, in functie de obiectivele tratamentului, daca poate sau nu sa fie realizat.

Rezultatul simularii il constituie un model digital produs pentru a usura intelegerea modificarilor ce se vor obtine in urma realizarii tratamentului. Daca aceasta solutie este potrivita pentru tine si esti de acord sa incepi  tratamentul, se va produce setul de gutiere conform planului stabilit. Vei purta gutierele tot timpul. Exceptie poti face in timpul mesei si atunci cand realizezi igiena orala. Nu este necesara ajustarea acestora, iar trecerea de la o etapa la alta se va face treptat, sub atenta supraveghere a specialistului ortodont.

Majoritatea persoanelor prezinta dureri de dinti timp de cateva zile dupa inceperea tratamentului. Acest lucru este normal. Este un semn ca gutiera functioneaza, deplasandu-ti dintii in pozitia lor definitiva. Aceasta durere ar trebui sa dispara treptat la cateva zile. In caz contrar,contacteaza-ti imediat medicul.

Ca toate tratamentele ortodontice, gutiera poate afecta temporar pronuntia si poti vorbi usor peltic o zi sau doua. Cu toate acestea, pe masura ce limba se obisnuieste cu prezenta gutierei in gura, orice vorbire peltica sau orice dificultate de vorbire minora cauzata de gutiera va disparea.

Micile discrepante dintre gutiera si pozitia curenta a dintilor sunt normale, deoarece dintii au nevoie de timp pentru a se conforma noii pozitii. In cazul oricaror probleme semnificative legate de potrivirea gutierei, contacteaza medicul.

In general, nu. Spre deosebire de aparatele ortodontice traditionale, puteti sa mancati si sa beti orice doriti, atata timp cat indepartati gutiera pe timpul mesei. Astfel, nu este necesar sa va limitati consumul oricaror alimente si gustari favorite, decat daca medicul tau te instruieste altfel.

Cu exceptia apei reci, iti recomandam sa nu consumi bauturi de orice fel in timp ce porti gutiera. Motivul il reprezinta evitarea formarii de carii si pete sau a deformarii gutierei datorita bauturilor fierbinti.

Nu! Guma se va lipi de gutiera.

Descurajam utilizarea tutunului in timpul purtarii gutierelor din cauza posibilitatii de colorare a acestora.

In cazul in care o gutiera se pierde sau se deterioreaza, trebuie sa iti informezi imediat medicul. Acesta te va instrui ce pasi sa urmezi in situatia data.

Ca si in cazul aparatelor dentare conventionale, este necesara purtarea unor aparate de contentie (retainer fix si/sau gutiera). Aceasta etapa te va ajuta sa mentii dintii in pozitia corecta si sa previi revenirea lor la vechea pozitie. Aceasta etapa reprezinta garantia pastrarii rezultatelor tratamentului.